Si voleu saber l'origen de la foto de la capçalera ,cliqueu aquí.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Centenari del tren d'Olot






Vilanna 1967



Us adjunto l'escrit que m'han enviat amb els actes d'aquesta celebració.


Centenari de l’arribada del tren a Olot
Divendres 28 d’octubre, acte d’inauguració

El 14 de novembre de 1911 s'inaugurava oficialment la línia de ferrocarril Olot-Girona i el tren arribava per primer cop a la capital de la Garrotxa. Per tal de commemorar el centenari de l'efemèride l'Associació Amics del Tren Olot-Girona, amb la participació de diversos organismes, entitats, indústries, comerços i particulars ha preparant tot un seguit d'activitats que es portaran a terme del 28 d’octubre al 27 de novembre d'enguany a Olot.
Entre les moltes activitats programades hi ha la presentació d’un documental, diverses exposicions, conferències, presentacions de llibres, activitats familiars, etc. Un restaurant de la ciutat servirà un menú especial que serà una adaptació del que es va servir al Teatre Principal el 14/11/1911 amb motiu de la inauguració del ferrocarril. Un diumenge al matí circularà un tren tripulat on es recolliran donatius per la Marató de TV3. També es presentarà un conte que s’ha editat especialment per l’ocasió, la locomotora 22 tornarà a Olot i es podrà veure durant els dies de durada dels actes, se sortejaran diversos obsequis entre els participants de les activitats familiars i moltes altres activitats.
La inauguració es farà aquest divendres 28 d’octubre a la sala d’actes de Can Trincheria (c/ Sant Esteve, 29, 17800 Olot) a les 18,30h, amb el següent programa:
  Obertura de la 7a Setmana del Tren a Catalunya.
  Inauguració de l’exposició 100 anys de l’arribada del tren a Olot.
  Presentació de la Maqueta de l’estació d’Olot en H0m (escala 1:87).
  Conferència: “La raó de ser del ferrocarrils de via estreta. Singularitats dels carrilets de Catalunya” a càrrec de Lluís Ubalde Claver, Enginyer de Camins, Canals i Ports i Doctor per la UPC.
 
Amb l’assistència de Pilar Garcia Fuentes, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya i Ildefons Argemí i Torres, president de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.
Tot seguit, el col·lectiu Cuina Volcanica oferirà tastos basats en el menú de celebració realitzat el 14/11/1911 amb motiu de la inauguració del ferrocarril.

L’endemà, dissabte 29 d’octubre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, a les 19h, es portarà a terme la presentació del llibre VIA AMPLA, MENT ESTRETA. Crònica de 150 anys d'aïllament ferroviari (1848-1998) de Pere Macias i Arau, a càrrec de Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i Jordi Xuclà, advocat i professor de dret.
Tota l'actualitat del Centenari de l’arribada del tren a Olot es pot seguir mitjançant www.trenolot.cat i www.facebook.com/trenolot



Vall d'en Bas (foto:M.Maristany)



2 comentaris:

  1. Bon dia i feliç aniversari.
    Se m'havia passat per alt aquesta data, però com deia la cançó el Tren d'Olot, surt quan vol i arriba quan pot..
    Aquest ferrocarril no hauria d'haver desaparegut, però gracies a molta gent com vosaltres encara perdura en la memòria de tots.
    Salutacions ferroviàries
    railsiferradures

    ResponElimina
  2. Gràcies.Jo nomès amplifico una mica la feina de la gent d'Olot.Esperem que sigui un inici per recuperar-lo.

    ResponElimina