Si voleu saber l'origen de la foto de la capçalera ,cliqueu aquí.

dilluns, 30 de gener del 2012

Volem lo Tren

Em faig ressò:
CARTA PUBLICADA AL DIARI SEGRE:


NO VOLEM PERDRE EL TREN

Estació de La Pobla de Segur. Hora d’arribada: 22:20. Diuen que ningú viatja en aquest tren, però més d’una vintena de passatgers han arribat en un servei que volen eliminar els FGC, que tantes esperances ens havien donat als pallaresos i a totes les localitats per on discorre aquesta històrica línia, de la qual s’han estudiat trens semidirectes, projectes de prolongació, etc. L’única empenta que ha tingut ha sigut el tren turístic, i donem-li les gràcies. Els de FGC es queixen que la línia registra pèrdues, i no m’estranya! Posen trens de 200 places quan podrien fer anar trens més petits i econòmics, els horaris que té actualment no tenen una bona comunicació amb els trens regionals direcció Barcelona i a la inversa, i has d’esperar més de mig dia per agafar un altre tren o bé el perds perquè l’espai de temps és de tres minuts, o aquest surt dos quarts d’hora abans. Resultat d’aixó: et veus obligat a agafar trens d’alta velocitat amb preus desorbitats que els usuaris no es poden permetre.

Tot plegat, perquè es queixen del dèficit i només ho saben arreglar fent un pas cap a la prehistòria. Pel que m’han fet entendre, el tren el volien clausurar radicalment, però perquè no protestés la gent de les terres per on passa volen deixar una relació simbòlica i agonitzant amb la freqüència d’horaris que menys passatgers registra, a més de no servir per a res més que per tancar-lo aviat, ja que les explotacions que registren alts nombres de passatgers, com l’últim tren de la nit o els del cap de setmana, no interessen ja que és una despesa molt gran: allotjar dos persones (conductor i revisor) a la Pobla més pagar els treballadors de neteja del tren.

I jo em pregunto: com m’ho faré els divendres a la nit a l’arribar de Barcelona amb el Regional Express a les 19:53 a Lleida? Hauré de fer nit a l’estació fins l’endemà per agafar l’únic tren que volen deixar? Ja veurem com funcionarà aquest servei que volen deixar, perquè crec que només arribaran dos persones, maquinista i revisor, de manera que a partir de l’1 de febrer començarà un compte enrere fins al tancament total de la línia.

Amb aquest temut final ha reaparegut l’esperit de Volem Lo Tren, que el 1984 ja va lluitar per evitar el tancament de la línia. S’ha creat un perfil a Facebook: https://www.facebook.com/volemlotren on s’intentarà lluitar per no degradar més el servei. També es fa una petició a través d’actuable.es (comunitat web que uneix forces per lluitar contra injustícies). Podeu entrar en aquest enllaç: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Factuable.es%2Fpeticiones%2Fdemanem-fcg-no-abandoni-linia-tren-lleida-pobla- , per emplenar les quatre dades de la petició per fer-nos sentir. Espero que amb totes aquestes petites actuacions puguem salvar el nostre tren d’un futur molt incert.

Xesco
La Pobla de Segur



28 de Gener del 2012



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada